Daft Punk heeft Spotifyrecord beet met 'Get Lucky'
Foto: hedi slimane voor saint laurent
Met de eerste single van hun langverwachte vierde album, heeft het Franse muziekduo Daft Punk meteen een Spotifyrecord beet. De single 'Get Lucky' was vrijdag het meest gestreamde nummer op één dag in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

De single 'Get Lucky', waarop ook de Amerikaanse rapper Pharell Williams te horen is, is het eerste nummer van het langverwachte album Random Access Memories, dat op 21 mei wordt uitgebracht.

Bezoekers van het Coachella muziekfestival werden vorige vrijdag verrast door een teaser van het nummer. Het filmpje ging al snel de wereld rond en menig fan zat dan ook te wachten op het moment dat het liedje integraal kon worden beluisterd, onder meer via de streamingwebsite Spotify dus, waar het liedje vrijdag het meest gestreamde nummer op één dag werd in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Dat levert Daft Punk dus een nieuw record op, hoewel Spotify geen exacte cijfers wil geven. Het vorig record stond op naam van Macklemore & Ryan Lewismet het nummer 'Thrift Shop' (in de Verenigde Staten) en de Britse band Bastille met het nummer 'Pompeii' (in Groot-Brittannië).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig