Blunderend Standard geeft Lokeren winst cadeau
Lokeren viert een doelpunt Foto: Belga
Lokeren heeft Standard met 4-1 geklopt. De Rouches doen zo een slechte zaak om de titelstrijd in Play-Off 1, maar hebben dat aan zichzelf te wijten: ze gaven alle doelpunten cadeau. Standard blijft zo op vier punten hangen van Anderlecht, dat nog een match tegoed heeft.

De Luikenaars begonnen het best aan de partij en dwongen meteen een aantal hoekschoppen en kansen af. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Eiji Kawashima was tegen Genk nog de held, maar blunderde nu. Mokulu rondde netjes af. De Rouches bleven het meest aan de bal, maar even later werd er achteraan bij Standard weer wat geklungeld. Nu kon De Pauw scoren en zo de voorsprong van de Waaslanders verdubbelen. 

Standard was even van slag, maar herpakte zich snel. Paul-José Mpoku kon een knappe actie van het jonge aanvalstrio Ezekiel-Batshuayi-Mpoku afronden. Daarna gingen de Luikenaars nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Cadeaugoals

Na de rust was het Lokeren dat de voorsprong uitbouwde. Weer kreeg de thuisploeg de goals met een strikje rond. Na mistasten van Ciman scoorde Harbaoui een eerste maal, daarna ging ook Kanu in de fout en was het weer Harbaoui die afrondde. En Standard? Dat had kansen via Batshuayi en Vainqueur, maar scoren was er niet bij.

Lokeren pakte zijn eerste zege in Play-Off 1 en komt op een punt van Club Brugge. Standard blijft derde, op vier punten van Anderlecht. Zondag staan in play-off I Racing Genk-Club Brugge (18u) en Zulte Waregem-Anderlecht (20u30) op het programma.

Stand

1 Anderlecht 4 -39
2 Zulte Waregem 4 - 37
3 Standard 5 - 35
4 Genk 4 - 35
5 Club Brugge 4- 31
6 Lokeren 5-30

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig