Gent bevestigde zijn favorietenstatus en prijkt in zijn poule op kop met 10 op 12. De Buffalo's mochten zich wel gelukkig prijzen dat alweer Mboyo een gesloten match open brak. Pas nadien volgde spektakel en peuzelden de Buffalo's de bezoekers op.

De Gentse coach Victor Fernandez moest een paar knopen doorhakken. Zo keerde Renato Neto terug uit schorsing na zijn dubbele gele kaart op Kortrijk. Hannes Van Der Bruggen werd het kind van de rekening, want Jorge Lopez bleef ondanks een mindere prestatie op het Lisp in de ploeg. Ook Pablo Cendros maakte in Lier geen onvergetelijke indruk, en verzwikte bovendien deze week de enkel. Toch kreeg Cendros de voorkeur op Rafinha. Yaya Soumahoro vervoegde de kern na zijn spierscheur tegen Bergen, maar de Ivoriaan startte zoals verwacht op de bank.

Bij de Pallieters wist coach Eric Van Meir dat enkel een zege in het Ottenstadion nog soelaas kon brengen. Van Meir koos voor een nieuwe aanvalslinie, waarin Elgabas en Hazurov moesten wijken voor Pouga en Adesanya. Saidi loste in de defensie Okka af.

Bange Pallieters

De Buffalo's startten veel belovend. Cendros bediende na vijf minuten Neto, die fors uithaalde. Maar Goris tilde de loeier over en bedankte zo zijn werkgever voor het driejarige contract dat hij vorige week mocht ondertekenen.

Op het kwartier leek de 23-jarige doelman verslagen, maar een vrijschop van Brüls spatte uiteen op de lat. Lopez bediende Kage die onvoldoende bij de bal kon en slechts een hoekschop puurde uit de kans die de match typeerde.

Gent zette voor rust wel de lijnen uit, maar combineerde te slordig om de bange Pallieters echt pijn te doen. Brüls waagde zijn kans met een vluchtschot, dat een halve meter naast zoefde. Maréval zwiepte een scherpe flankvoorzet voor de kooi, maar niemand kon die benutten.

Applauswissel voor Mboyo

Na rust lukte het plots wel voor de Gentenaars. Aboumosalam stopte ten nadele van een gele kaart Brüls. Lopez schilderde de vrijschop op het hoofd van Mboyo, en ‘le petit Pélé' knikte zijn zeventiende treffer raak. Brüls verstuurde dan weer een gemeten voorzet naar Nahayo, en ook die kopte raak.

Een loeier van Neto zwiepte daarna over, en na een knappe actie claimde Brüls vergeefs een strafschop wegens handspel. Een vluchtschot van Brüls plofte naast.

Mboyo kreeg aan applauswissel en overhandigde de aanvoerdersband aan zijn boezemvriend Coulibaly. De Senegalees kopte meteen een derde treffer raak op pas van Hubert, nadat die een mooie actie opzette.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig