Er komt geen vijfde match in Play-Off 3. Het doek is gisteren gevallen. Dankzij goals van Carvalho en Bakenga mag Cercle naar de eindronde. Beerschot zit nu ook sportief op droog zaad en verdwijnt uit eerste klasse.

Elke Cercle-abonnee mocht twee vrienden meebrengen en dat zorgde gisteren voor een aardige opkomst in het Jan Breydelstadion. Van de aangekondigde Antwerp-supporters viel weinig te merken maar na een tijdje bleek toch dat een bendeke van de Bosuil aan een gratis ticket was geraakt.

Voor Cercle was de opdracht duidelijk: bij winst kon men een einde maken aan Play-Off 3 en zich plaatsen voor de eindronde met de tweedeklassers.

Het noodlijdende Beerschot kon nog een extra match afdwingen op vrijdag en startte behoorlijk gretig. Het was de afgelopen weken al vaker gezegd dat eenmaal op het veld niet langer meespeelt of men al of niet betaald is. Jacky Mathijssen voerde wel vier wissels door. Brillant, Suk, Lepicier en Dayan begonnen op de bank en Marzo; Bodor, Mununga en Ogunjumi mochten hun laatste troeven uitspelen. Thibaut Van Acker kent als geen ander de weg in Brugge en werd een rij achteruit geschoven.

Het eerste gevaar kwam wel van Cercle dat al voor de derde opeenvolgende keer met dezelfde ploeg startte. De combinatie tussen D'Haene en Smolders zag er prima uit maar leverde slechts een corner op. Beerschot kreeg het al moeilijker in het tweede kwartier en af en toe moest men naar de noodrem grijpen. De vrijschoppen werden telkens door kapitein Hans Cornelis genomen. Hij trapte ze strak in de zestien en de jonge De Loose moest een paar keer aan de bak.

Op een verre inworp van Cornelis scoorde Carvalho wel maar Gumienny en co hadden het buitenspel opgemerkt.

De zenuwen namen toe en William Carvalho, twee weken geleden nog matchwinnaar, was op zoek naar zichzelf. De Portugees moest ook nog nieuwe schoenen aantrekken maar geen betere blijkbaar! Hij trapte knullig een bal terug en gelukkig voor Cercle deed Ogunjimi er te weinig mee en kon Verbist zijn lob onderscheppen. Mununga mikte nog te slap in de handen van Verbist en kort voor de rust brak Cercle nog eens goed uit maar Deloose tikte de knal van D'Haene via de kruising in corner.

In de tweede helft schaarde de Cercle-aanhang zich achter de ploeg in de hoop op de verlossende goal.

Beerschot bleek echter allesbehalve een verzameling geslagen ratten, integendeel zelfs. Ogunjimi draaide behendig rond Cornelis maar de poging ging naast. De vijfde match leek in de maak tot William Carvalho net als twee weken geleden het stadion deed ontploffen. De schoenen bleken toch de juiste want na weer zo'n verre inworp van Cornelis kopte Marzo in de voeten van Carvalho die genadeloos in de kruising kogelde.

Bodor was nog eens dicht bij de gelijkmaker maar de ingevallen Bakenga trapte alle frustratie van de afgelopen maanden uit zijn voeten en nam alle twijfel weg. De aansluitingstreffer van Ogunjimi werd nog afgekeurd wegens duwen. Het bleef bibberen voor Cercle want in de slotfaze maakte Raman er op vrijschop toch nog 2-1 van maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig