Van al het goede van vorige week was bij KV Mechelen gisterenavond niets meer te merken. Ondanks een 1-0-ruststand ging Malinwa na de rust danig aan het klungelen. OH Leuven freewheelde naar weliswaar overdreven 1-5-cijfers.

De vorige speeldag kwam poule B van Play-off 2 helemaal open te liggen. Charleroi prijkte op de eerste plaats met vijf punten, Waasland-Beveren en Malinwa volgden op één punt. OH Leuven was met drie punten ook nog lang niet uitgeschakeld.

Geel-rood startte gretig. Cordaro vond Rits, Bailly voorkwam de 1-0. De bezoekers reageerden via een schot van Ibou, dat afweek op de voet van Van Loo en door Biebauw in hoekschop werd gewerkt. Net als het ondergaande lentezonnetje zakte het spelniveau.

Beide elftallen deden weinig met het balbezit en kansen vielen er niet te noteren. Een brilscore als ruststand leek in de maak, maar net als vorige week scoorde Malinwa op een ideaal moment. Cordaro lepelde een vrije trap op de knikker van De Witte, die via het hoofd van een Leuvense verdediger zijn vierde van het seizoen tegen de netten kopte. Biebauw had aan de overkant weinig moeite met een poging van Chuka. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust.

Wissels

De wedstrijd kon wat extra schwung gebruiken, al leidde dat niet tot wissels bij de rust. Dan maar zelf schwung in de match brengen, dacht Cordaro. De bedrijvige rechterflank vond de kruin van Rits, die Bailly tot een parade dwong.

Wat later kroop Rits in de rol van aangever, maar de omhaal van Diabang kwam er niet uit. Malinwa kwam het best uit de kleedkamer. De 2-0 hing in de lucht, tot Pandza een vermijdbare hoekschop weg gaf.

Na wat geharrewar kwam het leer bij Mikulic en de verdediger trakteerde de thuisploeg op een koude douche. Pandza ging op het uur opnieuw in de fout en mocht Biebauw danken dat die Cerigioni van de 1-2 hield. Het was slechts uitstel, want na handspel van Van Damme wees Kamphuis naar de stip. Van Damme kreeg zijn tweede geel en mocht voortijdig gaan douchen. Ibou verschalkte Biebauw.

Een kopie van de competitiematch leek in de maak. Malinwa gaf een match die het in handen had na de koffie volledig weg. Toch gaf KVM zich niet gewonnen. De onfortuinlijke Diabang kopte echter net naast. Aan de overkant torende Robson boven de Mechelse defensie uit en Cerigioni tikte binnen.

Malinwa bleef klungelen en Cerigioni strafte genadeloos af: 1-4. Wat een ommekeer! De match leek gespeeld, al ging ook OHL aan het klungelen. Gislason dreigde de bal te verliezen aan Pedersen en moest aan de noodrem. Rood was het logische verdict.

KVM drong nog aan, maar verder dan een gestopte poging van Cordaro kwam het niet meer. Ibou zorgde op aangeven van Cerigioni zelfs nog voor de 1-5. Een bittere pil voor Malinwa, dat zijn 0-3 van vorige week niet kon bevestigen. OHL doet door deze zege opnieuw mee voor poulewinst.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig