Net als vorige week leverde de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Charleroi geen winnaar op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Door de winst van OH Leuven blijven de vier ploegen van poule B op een zakdoek staan.

Trainer Glen De Boeck van Waasland-Beveren had enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week tegen hetzelfde Charleroi. Door de schorsing van Cavens verscheen Ladrière aan de aftrap en achteraan kreeg Doumbia nog eens een speelgelegenheid. Bij de bezoekers moest François plaats maken voor Kumedor.

De rangschikking in poule B oogde voor de vierde speeldag erg interessant. Charleroi kwam als leider afgezakt naar de Freethiel met in het kielzog KV Mechelen en Waasland-Beveren. Het beloofde dan ook een spannende partij te worden, maar daar viel in de eerste helft weinig van te merken.

Beide ploegen speelden aan een gezapig tempo met het gevolg dat er in het eerste halfuur slechts één serieuze kans te noteren viel. Sonck bediende in de openingsminuten knap Ladrière, die vanuit het centrum een schot afvuurde op het doel van Sifakis. De Griek duwde de bal in extremis nog in hoekschop.

Opwinding

Net voor het kwartier liet Charleroi zich even voor het doel van Coosemans opmerken maar de doelman pakte zonder problemen de voorzet van Satli. Op een voorzet van Pollet had de doelman meer last. Hij pakte in twee tijden.

Net voor de rust was er dan toch even opwinding na een knappe actie van de thuisploeg. Ladrière rukte op via de flank legde terug op D'Ulivo en Sonck kopte de voorzet knap naar de rechtse hoek. Sifiakis duwde de bal op een al even knappe manier in hoekschop, zodat de brilscore op het scorebord bleef staan.

Nadat Ivens de bal op het dak van doelman Coosemans had gekopt, moest de doelman van Waasland-Beveren in de tweede helft wel attent reageren op een kopbal van Satli. Waasland-Beveren reageerde met een hoekschop van Ladrière, waarbij Sonck doelman Sifakis tot een prachtsave dwong.

Pollet trapte aan de overzijde hoog over. De thuisploeg drong meer en meer aan en op een vrijschop van Ladrière kopte Doumbia maar rakelings naast. Sonck kende later enorm veel pech toen zijn poging door Sifakis opnieuw werd gered.

Blondelle kwam ook nog dicht bij een doelpunt maar de doelman van Charleroi gaf geen krimp. In blessuretijd trapte Doumbia nog rakelings naast.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig