‘Radicale vereniging ronselt jongeren aan Noordstation'
Bernard Clerfayt. Foto: rdb

Aan het Noordstation in Schaarbeek mogen verenigingen geen gratis maaltijden meer uitdelen aan daklozen. Burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) van Schaarbeek voert dat verbod in omdat een radicale vereniging op die manier mensen probeert te ronselen om te gaan vechten in Syrië, meldt de VRT in het radionieuws.

Er zijn volgens burgemeester Clerfayt aanwijzingen dat een radicaal Islamitische vereniging gratis maaltijden uitdeelt aan daklozen aan het Noordstation, zegt de VRT. Zo willen ze mensen ronselen om te gaan strijden in Syrië.

Tijdens de paasvakantie vertrokken twee jongeren uit Schaarbeek naar Syrië. Zij zouden door de vereniging geronseld zijn.

'Ik heb klachten gekregen, en het staat ook in politieverslagen en in andere informatie, dat er tijdens deze maaltijden een religieus, radicaal islamistisch discours wordt gehouden', zegt Clerfayt op Radio 1. 'Die preken kunnen een invloed hebben op minderjarigen.'

Het verbod treft niet alleen de geviseerde vereniging. Geen enkele organisatie mag nu maaltijden uitdelen aan het station.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig