Op maandag 29 april lanceert De Standaard een nieuwe digitale avondeditie. dS Avond verschijnt elke werkdag om 17 uur en bundelt het belangrijkste nieuws van de dag. De avondeditie presenteert een helder nieuwsoverzicht in tekst en beeld, biedt een interview met de figuur van de dag, duidt en geeft achtergrond bij complexe gebeurtenissen, vertelt het nieuws via infografieken en toont de markantste foto's.

Kranten in Vlaanderen hielden  zich tot nu toe bij de ochtend. Informatie 's avonds was voorbehouden aan de journaals op radio en televisie. De Standaard is de eerste krant die ook 's avonds met een editie komt. Toch is dS Avond geen echte krant. dS Avond is speciaal ontworpen voor de tablet en pc en maakt gebruik van de superieure mogelijkheden van die toestellen. Teksten, foto's en infografieken zijn aanklikbaar zodat de lezer zich een eigen weg kan zoeken door de informatie, het beeld is van superieure kwaliteit, en waar mogelijk zijn video's geïntegreerd. Zelfs het kruiswoordraadsel is interactief.

dS Avond gaat verder waar de krant van 's ochtends stopt, en diept uit wat de nieuwssite van De Standaard in de loop van de dag publiceert. De aparte redactie staat in voor een eigen journalistieke aanpak. Alle artikels zijn exclusief voor dS Avond geschreven en worden niet hergebruikt op de site of in de krant. In de almaar snellere nieuwsstroom verheldert dS Avond wat de voorbije dag waarom is gebeurd.

dS Avond is een aparte app, die naast de app van de digitale ochtendkrant staat en die vanuit de newsstand voor Ipad en Android gedownload kan worden. Op pc krijgt de lezer toegang via www.standaard.be. De avondeditie is gratis tot en met 22 mei. Daarna maakt de avondeditie deel uit van het digitale en van het papieren abonnement op De Standaard. 

Zoals vele kranten wereldwijd beoogt De Standaard een duidelijker onderscheid tussen gratis en betaalde journalistiek. De nieuwssite van De Standaard blijft gratis en spitst zich toe op snelle nieuwsberichtgeving. In het gratis deel worden geen artikelen uit de krant meer gepubliceerd. Toegang tot de digitale krant, de avondeditie, het weekblad en het magazine is voorbehouden voor (digitale) abonnees.