Man die beide benen verloor helpt daders bomaanslag identificeren
Jeff Bauman, hier op de iconische foto met Carlos Arredondo Foto: AP
Jeff Bauman, de man die figureert op een iconische foto na de bomaanslag in Boston, heeft meteen na een operatie die hem zijn twee onderbenen kostte, de daders helpen te identificeren. Dat laat zijn broer weten.

Jeff Bauman is de man in de rolstoel die geholpen wordt door de man met de cowboyhoed. Hij vroeg onder de invloed van zware pijnmedicatie naar pen en papier, en schreef 'rugzak, zag de kerel, keek recht naar me'.

Bauman stond in de buurt van de meet te wachten op zijn vriendin op het moment dat een man in een sweatshirt er een rugzak achterliet. Chris Bauman, de broer van het slachtoffer, liet bij Bloomberg News noteren dat de bom afging twee minuten nadat zijn broer de man z'n rugzak had zien achterlaten.

Zelfs na zijn levensbedreigende verwondingen en op de dienst intensive care kon Baumann een beschrijving van de verdachten geven aan agenten van de FBI. Die beschrijving werd gebruikt door de wetshandhavers bij het bekijken van beeldmateriaal van de marathon.

Zijn familie ontdekte dat Jeff Bauman gewond was door de wijd verspreide foto, maar volgens zijn broer kon Jeff zich ondanks de pijnmedicatie verbazingwekkend veel details herinneren. 'Ik heb al vaak met hem gesproken, en ja, hij vertelde me elk detail. Hij maakt het goed, onderging nog een succesvolle operatie, spreekt en maakt grapjes.'