Alfacam failliet verklaard door rechter
Foto: belga
De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft het Antwerpse bedrijf Alfacam nu ook officieel failliet verklaard. CEO Sven Marinus stelt dat hij door de financiële problemen nooit het volledige potentieel van de onderneming heeft kunnen gebruiken.

De rechters stelden drie curatoren aan om het faillissement van de televisiedienstengroep af te handelen. Ze zullen daarbij volgens Marinus bijgestaan worden door de huidge bestuursploeg. 'De curatoren willen het bedrijf draaiende houden, met de steun van de banken.

Curatoren Eddy Van Camp, Ilse Mertens en Alain Van Den Cloot zullen het bedrijf uit Lint nu alsnog proberen te verkopen. Alfacam mag van de banken voldoende geldmiddelen houden om voorlopig te kunnen doorwerken tot er duidelijkheid is over die eventuele verkoop.

Dat betekent dat lopende projecten zoals de Ronde van Turkije en The Voice zonder veel problemen kunnen plaatsvinden.

Over het afgelopen anderhalf jaar waarin Marinus bij Alfacam CEO was, stelt hij: 'Ik heb altijd het gevoel gehad dat we door de financiële problemen nooit het volledige potentieel van de onderneming hebben kunnen gebruiken. Als je veel met die problemen bezig bent, kan je je nooit tegelijkertijd volledig toeleggen op het volledige rendement, terwijl er absoluut nog een toekomst voor Alfacam is.'

Toekomst

Volgens Marinus is het denkbaar dat eerdere geïnteresseerden opnieuw opduiken. 'Het is even wachten tot ze hier komen, maar ik verwacht dat de curatoren snel te werk willen gaan.' 

De uitspraak van de rechtbank is slechts een formaliteit. Maandag was het doek al gevallen over het bedrijf van Gabriël Fehervari, toen de banken beslisten geen noodkrediet meer te verstrekken aan Alfacam.

Bij Alfacam in Lint werken 120 mensen. Wat voor hen de gevolgen van het faillissement zijn, is nog niet duidelijk. Het faillissement betekent niet dat de bedrijfsterreinen uit Lint verdwijnen. 'Er zijn unieke studio’s, waar commerciële interesse voor is', stelde Marinus eerder.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig