De belangrijkste beurzen in Europa bewogen vandaag nauwelijks. Ook Brussel deed het kalmpjes aan.

Veel bedrijven maken dezer dagen hun resultaten bekend en dat gaf een gemengd beeld. Nokia's omzet uit gsm's zakte 31 procent, meer dan analisten hadden verwacht. Het aandeel verliest bijna tien procent.

Ook de omzet van ‘s werelds grootste voedingsconcern Nestlé groeide minder hard dan was verwacht. De winst van PepsiCo daalde ondanks een stijgende verkoop, maar de verkoop van het Franse drankenconcern Rémy Cointreau was dan weer beter dan verwacht.

Bemoedigend was het nieuws dat kredietbeoordelaar Moody's de AAA-toprating voor Duitsland bevestigt, net als de negatieve outlook erbij. Woensdag waren er nog geruchten dat er een ratingverlaging zat aan te komen.

Brussel

Na vier opeenvolgende dagen met verlies heeft de Brusselse beurs een rustdag ingebouwd. De Bel20-beursindex bleef met een minieme krimp van 0,01 procent hangen op 2.528,03 punten.

Op de Brusselse aandelenmarkt trok ThromboGenics de kar. De biotechtitel verdapperde 3,11 procent om uit te komen op 35,27 euro. Daarmee maakte hij een deel van het verlies van de voorbije dagen opnieuw goed.

Een mooie tweede werd Ageas. De verzekeringsgroep werd 1,48 procent meer waard. Het aandeel vlagde af op 25,66 euro. De erfgenaam van Fortis kon profiteren van de goede resultaten bij Royal Park Investments, de zogenaamde bad bank van het voormalige Belgisch-Nederlandse concern. Het beheer van een pakket ‘moeilijke’ beleggingen leverde het bedrijf vorig jaar een nettowinst op van 242,8 miljoen euro.

Bij de kleinere waarden scoorde Picanol. De producent van weefgetouwen uit Ieper werd 7,14 procent meer waard bij een slotkoers van 19,50 euro. Woensdagavond had het bedrijf bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2013 een omzet van 146,09 miljoen euro te hebben geboekt. Dat was 36,5 procent meer dan in dezelfde periode van 2012. Bovendien zullen de resultaten in het tweede kwartaal in dezelfde lijn liggen. KBC verhoogde daarop zijn aanbeveling voor het aandeel tot ‘kopen’. Het koersdoel voor Picanol werd opgetrokken van 21 naar 24 euro.

Befimmo

Vrijdag wordt onder meer uitgekeken naar de koers van Befimmo. De vastgoedbevak kocht het kantoorgebouw Blue Tower op de Louizalaan in Brussel voor 78,5 miljoen euro. Voor de financiering ervan plaatste het fonds eigen aandelen bij institutionele investeerders.

In afwachting van die operatie werd de notering van het aandeel donderdagmiddag geschorst. Bij de schorsing stond een koers van 51,36 euro op het bord, 0,31 procent meer dan woensdag.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig