Kwart Belgische werknemers loopt risico op burn-out
Foto: EPA

1 op de 4 Belgische werknemers loopt het risico op een burn-out. Hoe hoger de werkdruk en emotionele belasting, hoe groter het risico. Dat blijkt uit een bevraging door de Groep IDEWE.

IDEWE, een dienst die instaat voor preventie en bescherming op het werk in ons land, deed voor het onderzoek een representatieve steekproef bij 2.029 Vlaamse en 842 Waalse werknemers.

Harder, negatiever en cynischer

41 procent van de ondervraagden stelde zich emotioneel uitgeput te voelen en 34 procent kloeg over een hoge mate van depersonalisatie. Dit laatste houdt in dat ze meer afstand nemen van hun werk en van collega's en zich harder, negatiever en cynischer voelen. 26 procent van de ondervraagden scoort hoog op beide factoren. Ze voelen zich én emotioneel uitgeput én gedepersonaliseerd, wat zich vertaalt in een hoog risico op burn-out.

IDEWE waarschuwt de bedrijven dat ziekteverzuim niet het enige belangrijke gevolg is van een burn-out. ‘Burn-out wordt ook in verband gebracht met de intentie om de organisatie of baan te verlaten. Het is dus voor de werkgever essentieel om er snel bij te zijn en de signalen te herkennen en de ‘job stressoren' die aan de basis liggen van de dreigende burn-out in kaart te brengen', aldus IDEWE.