Antwerpen verwacht recordaantal lopers
Foto: Belga

Er wordt zondag een recordaantal lopers verwacht voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Volgens organisator Golazo zullen er bijna 35.000 sportievelingen aan de start staan, 5.000 meer dan in 2012 en bovendien een absoluut record.

Het maakt van het Antwerpse loopevenement het grootste van Vlaanderen. ‘Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles, die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert', laat Golazo donderdag weten.

Aan de marathon nemen zo'n 2.000 lopers deel. Topfavoriet is de 30-jarige Keniaan Samson Bungei, die een besttijd van 2u08:36 heeft staan. Abdelhadi El Hachimi (2u11:30) is op papier de snelste Belg.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Onder anderen Geert Hoste, Francesca Vanthielen, Siska Schoeters, Saskia De Coster, Tine Embrechts, Vlaams minister-president Kris Peeters, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Lesley-Ann Poppe (ASICS Ladies Run 5 km) trekken de loopschoenen aan. De deelname van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits is nog niet helemaal zeker.

Voor alle afstanden kunnen lopers zich nog inschrijven.