Recordjaar voor absenteïsme in Belgische bedrijven
Foto: jobat.be
2012 was een recordjaar voor het ziekteverzuim in Belgische bedrijven. Dat meldt Partena Vitaliteitsmanagement, een organisatie dat tot de Partena-groep behoort en zich richt op gezondheid en ziektepreventie binnen bedrijven.

Afgelopen jaar bleek het ziekteverzuim nog nooit zo hoog in België. “We kunnen het groeiende absenteïsme verklaren door de invloed van een ouder wordende arbeidspopulatie, de crisis, de stress, een ongezonde levensstijl, de hoge werkdruk, de arbeidsomstandigheden en de daaruit volgende demotivatie”, aldus Inge Wiame, vitaliteitsmanager bij Partena.

Partena benadrukt daarom het belang van duurzaam werken, wat betekent dat werkgevers investeren in de gezondheid, scholing en productiviteit van hun werknemers. Onderzoek van CapGemini toont namelijk aan dat duurzaam werken leidt tot een daling van het ziekteverzuim met 1 procent, wat werkgevers een serieuze kost per jaar kan besparen.

Cijfers van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie wijzen uit dat de non-profitsector het een stuk beter doet dan de profitsector op vlak van gezondheidsbeleid. Het verschil tussen de sectoren is opmerkelijk, zowel voor gezonde voeding (profit: 14,23 procent; non-profit: 20,45 procent) als lichaamsbeweging (profit: 19,16 procent; non-profit: 24 procent).

>

>

>

>

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig