Welke apps blokkeren bedrijven het meest?
Foto: jobat.be
Organisaties blokkeren steeds vaker apps op de mobiele apparaten van hun werkgevers, zo blijkt uit het Enterprise Mobility Cloud Report van Citrix. Welke apps komen het meest voor op de black- én whitelists?

Mobiele applicaties overtreden erg vaak de privacywetten en verzamelen zonder toestemming allerhande gevoelige informatie vanop de smartphones en tablets waarop zij geïnstalleerd zijn, bleek recent nog uit een studie van de Europese werkgroep ‘Artikel 29’. Dat hebben bedrijven goed begrepen, want op amper drie maanden tijd groeide het percentage van organisaties die een ‘blacklist’ hanteren voor mobiele apps van 11 procent naar 18 procent.

Niet alleen apps die data en informatie uitwisselen komen steeds frequenter voor op een ‘blacklist’, ook die applicaties die de productiviteit kunnen verlagen (zoals games en/of social media) worden steeds vaker geblokkeerd door bedrijven.

De meest voorkomende apps op de door bedrijven opgestelde ‘blacklist’ van mobiele toepassingen zijn: Angry Birds, Facebook, Dropbox, YouTube en Skype. Die laatste app komt echter wonderwel evenveel voor op de door onderzochte ‘whitelists’, samen met applicaties als Evernote, NitroDesk TouchDown, Chrome en Adobe Reader, die bedrijven als ‘veilig’ of ‘nuttig’ beschouwen.

>

>

>

>

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig