Verlaat Rooney Manchester United voor PSG?
Foto: photonews
Sinds Wayne Rooney niet meer zeker is van een basisplaats bij Manchester United, gonst het van de geruchten rond het Engelse momument. De meest hardnekkige roddel is die van een transfer naar miljardenploeg PSG. De steenrijke eigernaars van de Franse club uit Parijs zouden zo'n 29 miljoen euro op tafel willen leggen voor Rooney. Dat melden verschillende Engelse kranten.

 'De deal tussen Rooney en PSG is rond', vertelde Michel Moulin, voormalig sportadviseur van PSG, aan de Franse televisiezender I-Télé. 'Dat hebben zeer goede bronnen mij bevestigd.'

PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi maakt er al een tijdje geen geheim van dat Rooney bovenaan zijn verlanglijstje staat. 'Maar we hebben nooit met hem gesproken,' beweerde hij twee weken geleden nog aan Sky Sports. Bij PSG zou Rooney een indrukwekkende voorhoede met Zlatan Ibrahimovic kunnen vormen.

De toekomst van Rooney bij Manchester United is onzeker. Trainer Alex Ferguson zette hem op de bank in de belangrijkste match van het seizoen - de terugmatch van de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid - en liet geregeld zijn onvrede blijken over de prestaties van zijn spits. 

Toch wil Ferguson Rooney niet kwijt. 'Wayne zal hier volgend seizoen ook spelen, daar zet ik geld op', benadrukte de succescoach begin maart nog. Rooney speelt sinds 2004 voor Manchester United en scoorde meer dan 170 goals voor de 'Reds'. Hij veroverde met de club vier landstitels en één keer de Champions League. Wordt ongetwijfeld vervolgd...