Taiwanees meisje sterft na wilde rit in rollercoaster
De U-vormige ‘Screaming Corridor' is de enige rollercoaster van zijn soort in Azië.
Wat een leuk dagje uit met de familie moest worden, werd een ware nachtmerrie voor de familie van Wu Ya-Wen. De 17-jarige studente verpleegkunde kwam vorige week vrijdag om het leven na een helse rit in een rollercoaster. De familie denkt dat het meisje nog geleefd zou hebben als het personeel van het pretpark de juiste medische hulp had geboden.

Wu Ya-Wen besloot zich in het pretpark Leofoo Village samen met haar 11-jarig nichtje te wagen aan een wilde rit in de ‘Screaming Corridor', terwijl haar familie beneden toekeek. 90 seconden lang duurt de rit. De baan is 190 meter lang en een snelheid van 122 km/u is niet ongewoon tijdens de diepste ‘val' van 56 meter.

Toen de twee nichtjes moesten uitstappen, sloeg het 11-jarige meisje alarm. Wu Ya-Wen was bij bewustzijn, maar bewoog zich niet. Meteen riepen de medewerkers het medische personeel van het park op en werd een ambulance gebeld. Nog geen minuut nadat de medewerkers haar uit de attractie haalden, verloor Wu Ya-Wen het bewustzijn en viel haar hart stil.

Eerste hulp

Meteen kwamen de personeelsleden in actie. Zij hebben allemaal een certificaat zodat ze eerste hulp mogen toedienen. Ze volgden de standaardprocedure en reanimeerden haar ononderbroken. Enkele minuten later nam een verpleegster het van hen over. Pas 20 minuten later werd het meisje met een ambulance overgebracht naar het militair hospitaal, dat op slechts enkele kilometers van het park ligt. Een half uur na aankomst, overleed ze daar aan de gevolgen van een hartaanval.

Volgens de oom van het meisje, werd de eerste hulp slecht uitgevoerd. Hij zei dat de medewerkers haar rechtop hadden moeten laten staan of zitten in plaats van haar op haar rug op de grond te leggen. Het was namelijk duidelijk dat ze braakneigingen had. Op weg naar het ziekenhuis werd er braaksel aangetroffen in de mond van het meisje. De man vindt het erg dat hij zelf niet mocht helpen terwijl hij wel bevoegd is om eerste hulp toe te dienen. Toen er vragen rezen over de gezondheid van het meisje, liet haar familie weten dat ze niets mankeerde.

Voorzorgsmaatregelen

Het pretpark laat weten dat het duidelijkere waarschuwingsborden zal plaatsen voor mensen die stressgevoelig zijn of een hartziekte hebben. Ook zullen ze voor hun personeelsleden een extra opleiding voorzien, die hen moet helpen bij het identificeren van mensen die tot een risicogroep kunnen behoren. Deze zullen dan niet meer toegelaten worden in de achtbaan.

Het was niet de eerste keer dat de ‘Screaming Condor' voor problemen zorgde in het pretpark. In augustus 2011 kreeg een 21-jarige studente een hartaanval op de attractie. Sindsdien ligt de jonge vrouw in coma.

Volg hier een ritje in de 'Screaming Condor'