Italië zoekt geld om werkloosheidsuitkeringen te kunnen betalen
Foto: afp

Er is mogelijk niet genoeg geld voorzien in de Italiaanse begroting om werkloosheidsuitkeringen te betalen, zo heeft minister van Werk Elsa Fornero maandag gezegd. Ze verzekerde dat ze haar uiterste best gaat doen om toch nog het nodige geld bijeen te harken.

Cassa integrazione in deroga (Cig) is een sociale regeling waarbij werknemers thuis zitten en een deel van hun normaal loon krijgen van de staat tot ze ofwel weer aan het werk gaan, ofwel permanent worden ontslagen.

In een radio-interview met de staatsomroep RAI zei Fornero op zoek te zijn naar 1 miljard euro om de Cig-betalingen voor 2013 te financieren, maar ze voegde eraan toe dat ‘het risico bestaat dat dit nog niet genoeg zal zijn'.

Zondag trok Susanne Camusso van de grootste Italiaanse vakbond CGIL aan de alarmbel over het begrotingstekort. Ze verklaarde aan de nieuwszender SkyTG24 dat de Cig-betalingen in gevaar waren voor ‘een half miljoen' werknemers.

Volgens Fornero zal ‘op zijn minst een deel' van het geld gevonden worden door in andere onderdelen van de begroting te snijden.