Alfacam stelt algemene vergadering uit
Foto: BELGA
Mediabedrijf Alfacam ziet zich genoodzaakt de publicatie van de jaarrekening over 2012 en de daaraan gekoppelde algemene vergadering uit te stellen. Dat komt omdat de toekomst van het bedrijf na gisteren meer dan ooit onzeker is.

 Dat meldt het bedrijf. Gisteren raakte bekend dat overnamegesprekken met Hinduja zijn afgesprongen. Dat gold als de laatste kans op het verder bestaan van Alfacam in zijn huidige vorm.

Voor vandaag was een bijzondere algemene vergadering voorzien. Maar daar is geen beslissing genomen over het voortbestaan van de onderneming. Eerst moeten de banken duidelijk maken of ze al dan niet een kredietlijn zullen toekennen. Dan kan er werk gemaakt worden van een nieuw reddingsplan, dat meer dan waarschijnlijk de ontmanteling van het bedrijf zal inhouden.

De publicatie van de jaarrekening heeft dan ook geen zin, klinkt het. Het ontwerp van de publicatie gaat uit van de voortzetting, maar heel dat scenario staat nu op de helling. 

De gewone algemene vergadering was voorzien voor 15 mei, maar dat wordt nu 5 juni. Op dezelfde dag zal ook een buitengewone algemene vergadering doorgaan, die dan handelt over het voortzetten van de activiteiten. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig