Beluister I/II, het tweede album van Dans Dans
Foto: *
Hoe klinkt een plaat die in amper drie dagen werd opgenomen? Ontdek zelf de intensiteit en energie van dit album, en beluister I/II exclusief op Souncheck.

I/II is het tweede album van Dans Dans, het trio bestaande uit Bert Dockx (Flying Horseman e.a.), Fred Lyenn (Lyenn, Mark Lanegan Band e.a.) en Steven Cassiers (Dez Mona e.a.). Ze namen de plaat live op - in amper 3 dagen - bij producer Koen Gisen (Flying Horseman, The Bony King Of Nowhere, An Pierlé).

Van garagejazz, psychedelische blues en extatische noir soundtracks tot spacey rock-‘n-roll: de labels die Dans Dans opgekleefd krijgt, zeggen alles over hun eclectische aanpak. De band dook op zijn eerste album én live niet enkel in het werk van o.m. Sun Ra, Nick Drake, Sonny Rollins en Ennio Morricone, maar onderwierp die zonder uitzondering aan de wereld van de avontuurlijke improvisatie.

Het trio bleef intussen niet bij de pakken zitten. Het tweede album, dat opnieuw covers – deze keer van Tom Waits, Robert Wyatt, David Bowie, Morricone, Mingus, Ornette Coleman en Sun Ra - en sterk eigen werk bevat, verschijnt op 22 April bij Unday Records.

Het album komt op 22 April uit op CD en ook op vinyl voor Record Store Day (20 April). Op die dag verschijnt ze als dubbel LP op 200 genummerde exemplaren op wit vinyl.

Bestel het album op iTunes

Dans Dans op Facebook