Belgische ING-top in database Offshore Leaks
Michel Tilmant. Foto: put

De naam van de vroegere topman van ING groep, Michel Tilmant, duikt op in de database van Offshore Leaks. Dat schrijft Le Soir. De man is momenteel bestuurder voor de Belgische staat bij BNP Paribas Fortis. De naam van Tilmant duikt op in verband met de operaties van de ING Bank in Labuan, in Maleisië. Ook andere Belgen worden genoemd, zoals Eric Boyer de la Giroday, huidig voorzitter van ING België, en Jacques de Vaucleroy, oud-directielid bij ING en huidig directeur bij Axa.

‘Ik veronderstel dat dit past in de fundingoperaties van ING. Ik heb geen enkele andere herinnering aan offshore-operaties dan in het kader van funding, een routine', aldus Tilmant in de krant.

‘Verplicht'

ING België zegt op zijn beurt dat het verplicht is te passeren via het fiscale paradijs van Labuan, om zaken te kunnen doen op de Maleisische markt. Als het over activiteiten op andere fiscale paradijzen gaat, zijn die volgens de bank gelinkt aan oude activiteiten van ING Trust en aan private banking. ‘ING Trust werd in 2007 verkocht en ING Private Banking in Azië en Zwitserland werd in 2009 verkocht', verdedigt de bank zich.

Uit de Offshore Leaks-documenten blijkt dat van alle banken die in België actief zijn, ING veruit het meest actief was met beleggingen in fiscale paradijzen: in Singapore, de Cook-eilanden, Labuan, de Samoa-eilanden, en de Britse Maagdeneilanden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig