Collega's boven bij Belgische werknemers
Foto: rr
Belgen blijken de inhoud van hun job minder belangrijk te vinden dan andere Europeanen. Collega's komen voor Belgische werknemers op de eerste plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van jobsite Stepstone bij meer dan 21.000 respondenten.

StepStone ondervroeg meer dan 21.000 werkzoekenden over hun sollicitatiegedrag en over wat zij het belangrijkste achten in een job. Het merendeel van de Belgen vindt een goede band met collega's de belangrijkste reden om in hun huidige job te blijven. 

Opvallend, de meeste andere Europeanen vinden vooral de inhoud van de job bepalend. De jobinhoud komt voor de Belgische werknemer op een gedeelde  tweede plaats in de top tien, samen met een goede balans tussen werk en privéleven.  

De derde factor waarom Belgen niet van job veranderen is daar nauw mee verbonden. Het woon-werkverkeer mag voor de Belg niet teveel van zijn tijd roven. Ook jobzekerheid en de stabiele economische situatie van de werkgever zijn belangrijk.  Die komen respectievelijk op de vierde en de achtste plaats.

Voor 21% van de Belgen is waardering een belangrijke reden om dezelfde job te blijven uitoefenen. Die waardering bekleedt de zesde plaats in de top tien van belangrijke werkvoorwaarden. 

Waarom Belgen toch opteren voor andere oorden?

Een gebrek aan professionele uitdagingen blijkt de belangrijkste reden te zijn waarom Belgen een andere job gaan zoeken. Ook ontevredenheid over hun verantwoordelijkheden en te weinig ontwikkelingsmogelijkheden blijken belangrijke motivaties om de bedrijfsdeur achter zich dicht te trekken.

Het salaris is tegen alle verwachtingen in, niet de belangrijkste reden om andere oorden te gaan opzoeken. Deze motivatie komt pas op de vierde plaats. Belgen zullen ook van job veranderen als ze zich niet kunnen vinden in de bedrijfscultuur en ze het gevoel hebben dat ze niet in het bedrijf passen.

'Voor bedrijven is het vooral belangrijk om te weten dat het salaris geen belangrijke reden is om een nieuwe job te zoeken. Het is belangrijk om hun personeel een eerlijk salaris aan te bieden, maar daarnaast moeten ze vooral zorgen voor een aangename werkomgeving', zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België.

'De zachte factoren, zoals een goede band met collega’s en voldoende uitdagingen in hun job, blijken heel belangrijk te zijn voor de retentie van hun werknemers', besluit Tubbax.