Internetgigant Google gaat 300 miljoen euro investeren in zijn vestiging in Saint-Ghislain. Dat moet resulteren in extra banen. Hoeveel is echter nog niet duidelijk. Dat kondigde het internetconcern woensdag aan tijdens een bezoek van premier Elio Di Ripo.

Google heeft er sinds september 2010 een datacenter op het bedrijventerrein Ghlin-Baudour. De bouwwerken op het 85 ha grote domein duurden drie jaar en kostten 250 miljoen euro in een eerste fase.

Het gaat om één van de drie grootste datacenters van het bedrijf in Europa. Nauwelijks drie jaar later wordt de site fors uitgebreid met een investering van 300 miljoen extra. 'De werken zijn net van start gegaan', kondigde hardware operations manager Freddy Bonhomme aan.

Er zullen 300 à 350 nieuwe mensen aangenomen worden tijdens de werken. Hoeveel mensen er uiteindelijk aan de slag kunnen na de voltooiing van de uitbreiding is echter nog niet duidelijk, klonk het nog bij het Google-management.

De site springt ook milieutechnisch gezien in het oog. Voor de koeling van de servers wordt het water uit het nabijgelegen kanaal gebruikt.