Hof van beroep buigt zich over verdrinking tiener in Bloso-domein
Foto: Photo News

Het Brusselse hof van beroep buigt zich morgen over de dood van de 15-jarige Mamouka Djavoyan, de jongeman die in 2009 verdronk in het Bloso-domein van Hofstade.

De tiener Mamouka Djavoyan verdronk op 2 juli 2009 in de vijver van het Bloso-domein van Hofstade. Zijn familie en het Brusselse parket beschuldigden een zeiler ervan dat hij de jongeman niet zou geholpen hebben toen die in nood verkeerde, maar de Brusselse correctionele rechtbank sprak die man, de 50-jarige Carl V.C., vrij van schuldig verzuim.

De 15-jarige Mamouka was met enkele vrienden aan het zwemmen in de vijver en had zich daarbij in de verboden zone gewaagd. De tiener kwam door vermoeidheid in de problemen en probeerde zich tevergeefs vast te klampen aan het zeilbootje van V.C. Die joeg hem weg en korte tijd later ging Mamouka kopje onder en verdronk. Reddingsdiensten vonden zijn lijk pas enkele dagen later.

De rechtbank sprak V.C. vrij van schuldig verzuim omdat het niet duidelijk was of Mamouka en diens vrienden duidelijk gemaakt hadden dat de jongen in moeilijkheden verkeerde en nog minder of V.C. het gevaar had ingezien. Twee bestuurders van motorbootjes die in de buurt waren, beseften dat gevaar immers ook niet. Het vonnis kwam hard aan bij de moeder van Mamouka. Die barstte in tranen uit en beschuldigde zowel V.C. als het gerechtelijk apparaat van racisme.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig