Diane von Furstenberg Awards bekroont sterkste vrouwen van 2013
Foto: rr
Diane von Furstenberg koos gisteren de vijf meest inspirerende vrouwen op de jaarlijkse DVF Awards in New York. De DVF Awards, die intussen aan hun vierde editie toe zijn, bekronen vrouwen voor hun leiderschap, innovatie en impact binnen hun domein.

Natalia Vodianova mocht de Inspiration Award mee naar huis nemen voor haar inzet als oprichter en voorzitter voor de Naked Heart Foundation, een goededoelproject dat zich inzet voor Russische kinderen.

De Vital Voices Global Partnership prices gingen naar Andeisha Farid, oprichter van de Afghan Child Education and Caring Organisation (AFCECO), en Sunitha Krishnan van Prajwala,  twee organisaties die vrouwen en kinderen van de prostitutie redden en kwaliteitsonderwijs bieden.

The Lifetime Leadership Award honour werd uitgereikt aan de presentatrice Robin Roberts die 'met uitzonderlijke gratie en moed' borstkanker en de bloedziekte MDS overwon.

De People's Voice accolade ging naar Tammy Tibbetts, oprichter van First, een goededoelorganisatie die geld inzamelt voor onderwijs voor vrouwen met weinig kansen. Deze categorie wordt gekozen door het publiek uit een shortlist van genomineerden.