Drie originele desserten om uw paaseieren kwijt te raken
Foto: Culy
Wie geen blijf weet met de overdosis paaseieren die de paashaas heeft gebracht, vindt in onderstaande drie recepten een originele (en licht decadente) manier om van de nood een culinaire deugd te maken.

1 Death by Oreo cupcakes
- Een recept van Instructables -

Ingrediënten:

1 pak Oreo cookies, normaal formaat,
1 pak Mini Oreo cookies, voor decoratie (optioneel),
1 pak chocolade cakemix (mix volgens de aanwijzingen op verpakking),
225 gram roomkaas, op kamertemperatuur,
120 gram boter, op kamertemperatuur,
470 gram poedersuiker,
1 theelepel vanille-extract,
cupcakevormpjes.

Bereiding:

-  Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de chocolade cakemix met de keukenrobot volgens de instructies, maar bak de cake nog niet af. Leg ter voorbereiding een Oreo-koekje in elk cupcakevormpje. Verkruimel de helft van de resterende koekjes en meng ze doorheen de chocolademix. Vul de cupcakevormpjes met de mengeling van chocolade en verkruimelde koekjes.

- Bak de cupcakes gedurende 15 minuten. Terwijl de cakejes bakken, kan je de frosting bereiden.

- Voor de frosting ter versiering van de cakes meng je de boter en de roomkaas. Voeg ook de het vanille-extract en de poedersuiker langzaam toe, tot alles tot een mooi egaal mengsel is gemixt. Verkruimel de resterende Oreo-koekjes heel fijn (gebruik desnoods een blender of ander hulpmiddel) en meng ze onder het botermengsel.

- Laat de cupcakes even afkoelen voor je de frosting met een spuitzak of gelijkaardige tool aanbrengt. Werk het geheel eventueel af met mini Oreo's


(Beeld: Instructables)

2 Chocoladefudge met koffie en hazelnoot
- Een recept van Culy -

Ingrediënten:

80 gram chocolade,
600 gram kristalsuiker,
Een snuifje zout,
320 ml melk,
40 ml sterke espresso,
60 gram boter + extra om in te vetten,
1 tl vanille-extract,
120 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt.

Bereiding:

- Vet een vierkante schaal van 20×20 cm in met boter en meng de ingrediënten in een pan met dikke bodem. Roer de melk en espresso erdoor en breng onder constant roeren aan de kook op een middelhoog vuur. Laat het mengsel koken, zonder te roeren, totdat het een zachte bal wordt (ongeveer 110 graden).

- Haal de pan van het vuur en roer absoluut niet. Voeg de boter en vanille toe, roer nog steeds niet. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur totdat de pan genoeg is afgekoeld dat je het kan aanraken.

- Roer de fudge goed door totdat het z’n glans begint te verliezen en giet in de ingevette schaal. Laat de fudge hard worden en snijd in kleine stukjes.


(Beeld: Culy)

3 Chocolate chip cookies
- Een recept van Dille & Kamille -

Ingrediënten:

550 gr bloem,
Zakje bakpoeder,
Snuifje zout,
1 vanillestokje,
250 gr boter,
180 gr suiker,
180 gr lichtbruine suiker,
2 grote eieren,
350 gr zwarte chocolade, in kleine stukjes.

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een beslagkom de boter met de suiker en de bruine suiker tot een luchtig mengsel.

- Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan het mengsel en roer goed om.
- Voeg de eieren toe en klop stevig.
- Zeef er de bloem over en meng erdoor.
- Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe.
- Neem kleine rondjes deeg en leg deze, met voldoende afstand ertussen, op een bakplaat.
- Bak 8-10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.


(Beeld: Dille & Kamille)