Efteling is mooiste pretpark van België en Nederland
De Vliegende Hollander in de Efteling, opnieuw verkozen tot leukste waterattractie Foto: rr

De Efteling is uitgeroepen tot beste en mooiste pretpark van België en Nederland in de Diamond Theme Park Awards. Dat zijn prijzen die worden uitgereikt door Belgische websites Parkworld, Zoo en Pretparkbeest.be. Andere grote winnaars waren Plopsaland en dierenpark Pairi Daiza.

De Diamond Theme Park Awards zijn de Oscars van de dierentuinen en pretparken in de Lage Landen. Ze worden jaarlijks uitgereikt door drie fansites, die bezoekers laten stemmen op hun favoriete parken in verschillende categorieën. Grote winnaar van deze editie is de Efteling, in het Nederlandse Kaatsheuvel. Het sprookjespark won niet alleen beste én mooiste park van België en Nederland, maar ook de awards voor beste evenementen, horeca en personeel. Bovendien werd de achtbaan de Vliegende Hollander opnieuw uitgeroepen tot leukste waterattractie.

Naast de Efteling vielen vooral Plopsa en Pairi Daiza, voorheen Paradisio, in de prijzen. Plopsaland De Panne is het meest kindvriendelijke park en Anubis The Ride de beste achtbaan. Liefhebbers verkozen Pairi Daiza tot beste dierentuin en tweede beste park tout court, na de Efteling.