Ruby boos op Italiaanse media
De jonge Marokkaanse Karima El Mahroug, beter bekend als Ruby. Foto: AFP

De jonge Marokkaanse Karima El Mahroug, beter bekend als Ruby, heeft uitgehaald naar de media en het gerecht. Ze vindt dat ze door hen ‘gebruikt' werd en eist gehoord te worden door de rechters. Ruby staat centraal in het proces tegen de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die beschuldigd wordt van prostitutie met een minderjarige en machtsmisbruik.

'De fout ligt bij de media die, om Berlusconi te schaden, mij pijn gedaan hebben. Ik heb het over de journalisten die ook mij hebben geschaad door afgeluisterde telefoongesprekken van mij te publiceren. Door de waarheid te manipuleren, hebben ze van mij hebben gemaakt wat ik niet ben: een prostituee', zei ze.

Prostituee

'Mijn lijden is ook de fout van de magistraten die me een prostituee genoemd hebben. Ik heb altijd ontkend betaalde seksuele betrekkingen te hebben gehad, in het bijzonder met Silvio Berlusconi', aldus nog de 20-jarige Ruby. 'Vandaag heb ik begrepen dat er een oorlog tegen hem bezig is, die mij niet aangaat, maar waarin ik wel betrokken ben en die me schade toebrengt'. Daarop vroeg ze 'dat de rechters van Milaan snel naar mij luisteren, naar de waarheid, en vermijden dat iedereen mij aanvalt voor iets wat ik niet heb gedaan'.

Ruby werd in december opgeroepen door het Milanese tribunaal, maar ze liet zich excuseren door haar advocaten. De hoorzittingen werden meermaals uitgesteld en ze presenteerde zich uiteindelijk op 14 januari dit jaar. Een getuigenis heeft ze toen echter niet afgelegd.