Freddy Loix is in het West-Vlaamse Tielt de grote favoriet in de TAC Rally, de tweede wedstrijd van het Belgische kampioenschap. ‘Fast Freddy', die de eerste manche in Haspengouw won, is de te kloppen man.

Zonder Patrick Snijers (geen budget) en Pieter Tsjoen (beperkt programma) maakt Freddy Loix in zijn Ford Focus WRC08 een grote kans om een tweede succes in de TAC Rally binnen te halen. Als Loix geen mechanische problemen heeft of voor verrassingen komt te staan, zullen de andere piloten moeten vechten voor de tweede plaats.

Voor die strijd rekent de TAC Rally op Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC S6), Bert Cornélis (Subaru Impreza WRC S5), David Bonjean (Skoda Fabia WRC), Kris Princens (Mitsubishi EvoX), Andy Lefevre (Mitsubishi EvoX R4), Vincent Verschueren (VW Polo S2000), Hermen Kobus (Ford Fiesta S2000), Sébastien Sturbois (Toyota Corrolla WRC), Anthony Martin (Mitsubishi Evo9) en Melissa Debackere (Peugeot 207 S2000).

Als de wegen zaterdag droog blijven, hebben ook Chris Van Woensel (BMW 130i) en Tim Van Parijs (Porsche 996) een kans met hun krachtige auto's. Philip Cracco debuteert in een nieuwe Ford Fiesta RS WRC.

De piloten vertrekken zaterdag om 7u45 voor de eerste van vier lussen. In totaal rijden ze 175km tegen de chrono. De aankomst wordt verwacht rond 21u.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in