Beter met cijfers? Dan krijg je meer loon
Foto: jobat.be
Uit een studie van het Britse Institute for Fiscal Studies (IFS) blijkt dat wiskundige vaardigheden een positieve invloed hebben op het inkomen. Wie al op jonge leeftijd goed kan rekenen, voelt dit later in zijn of haar portefeuille.

In opdracht van het Britse ministerie van onderwijs onderzocht het IFS de invloed van goede wiskunderesultaten bij jongeren op hun latere salaris. De onderzochte jongeren die op 10-jarige leeftijd tot de top 15 procent behoorden met de beste wiskunderesultaten verdienen later 7,3 procent meer dan hun leeftijdsgenoten die destijds op school maar middelmatige scores behaalden op wiskunde. Volgens de onderzoekers blijft dit resultaat overeind ook nadat de invloed van het behaalde diploma is geneutraliseerd.

De studie toont aan dat rekenkundige vaardigheden het jaarloon met maar liefst 2.100 pond (omgerekend zo’n 2.449 euro, nvdr.) doen stijgen. Claire Crawford, programmadirecteur aan het IFS en een van de auteurs van het onderzoeksrapport: "Ons onderzoek toont aan dat rekenvaardigheden, die worden ontwikkeld tijdens de lagere school, ook belangrijk zijn voor het inkomen twintig tot dertig jaar later."

>

>

>