Nieuwe Nexus 7-tablet op komst?
Foto: ast
Deze zomer zou Google met een nieuwe versie van zijn Nexus 7-tablet komen. De tweede Nexus 7 zou een beter scherm en een snellere processor krijgen. Dat hebben bronnen bevestigd aan het persagentschap Reuters.

In de tweede helft van 2013 willen ze bij Google zo'n 8 miljoen nieuwe Nexus 7-tablets verkopen, schrijft Reuters. Vorig jaar kwam Google samen met partner Asus voor het eerst met een kleinere tablet met een 7-inch scherm. Die eerste editie van de Nexus 7 ging vele miljoenen keren over de toonbank.

De tweede generatie Nexus 7-tablets zou een scherm met een hogere resolutie en een dunnere schermrand krijgen. Aan de binnenkant wordt de processorchip van Nvidia ingeruild voor een exemplaar van concurrent Qualcomm. Het zou opnieuw Asus zijn die deze Nexus 7 samen met Google produceert.

Prijzen voor de nieuwe Nexus-tablets zijn er uiteraard nog niet. Verwacht wordt dat Google de vernieuwde Nexus 7 vanaf 199 dollar zal verkopen, en dat de huidige Nexus 7 wordt afgeprijsd naar 149 dollar. Al zegt de insider van Reuters dat de kans ook bestaat dat het eerste model uit de handel wordt genomen, en de nieuwe Nexus al meteen agressief geprijsd wordt aan 149 dollar.

Google heeft er alle belang bij om van de goedkope Nexus een succes te maken. Meer Nexus-gebruikers betekent meer immers inkomsten uit advertenties, en daar is het Google uiteindelijk om te doen. Op de apparaten zelf worden bijzonder kleine, en soms zelfs onbestaande winstmarges gehanteerd.

Bij Google was niemand bereikbaar voor commentaar.