In een onbewoonde wolkenkrabber van veertig verdiepingen is woensdagavond in Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië, de autonome republiek van de Russische federatie, een hevige brand ontstaan. Dat melden de autoriteiten en de media. Tientallen mensen moesten geëvacueerd worden.

Op foto's en videos die circuleren op de sociale netwerken is te zien dat het gebouw van beneden tot boven in brand staat. Het vuur verspreidt zich snel via het isolatiemateriaal aan de voorgevel.

Het gebouw telt veertig verdiepingen, zegt het persbericht van het ministerie van Noodsituaties. De media spreken van 35 à 47 verdiepingen.

Onbewoond

Het ministerie zegt dat in de vooravond nog geen enkel slachtoffer te betreuren valt. 'Er is geen informatie over slachtoffers', zei de woordvoerder van het ministerie voor de Noordelijke Kaukasus, Kantemir Davydov, geciteerd door het Russische persagentschap Interfax. 'Het gebouw is nog onbewoond.'

Een honderdtal brandweermannen zijn ter plaatse. Vanuit een naburige republiek vliegt een blushelikopter naar Grozny.

Volgens het persagentschap Itar-Tass is het in dat gebouw dat de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov de Franse acteur Gérard Depardieu een appartement heeft aangeboden.