Levenslang voor man die Joss Stone wilde vermoorden
Foto: AP

De man die het plan had opgevat om zangeres Joss Stone te ontvoeren en om het leven te brengen, is door een Britse rechtbank veroordeeld tot een levenslange celstraf. Het is nog niet duidelijk welke straf zijn kompaan krijgt.

Junior Bradshow (32) en Kevin Liverpool (35) koesterden al geruime tijd haat tegenover zangeres Joss Stone toen ze in 2011 beslisten om de zangeres te ontvoeren en te vermoorden. De politie kon de twee oppakken voor ze tot de daad overgingen. In de hun wagen en hun flat vonden de agenten een indrukwekkend arsenaal aan wapens: van zwaarden tot hamers en messen.

Na een proces van drie weken werden de twee schuldig bevonden aan het beramen van een moordpoging op de zangeres. Doorslaggevend waren de wapens en het notitieboekje dat gevonden werd. Daarin stond, naast de naam van Stone, ook nog de namen van onder andere Beyoncé en Eminem. Er stond in weinig omfloerste taal in te lezen wat de mannen van plan waren. Genoeg aanwijzingen om ervan uit te gaan dat de mannen een moord beraamden, oordeelde de rechtbank.

Kevin Liverpool werd veroordeeld tot een levenslange celstraf, maar kan vrijkomen na tien jaar en acht maanden als hij zich goed gedraagt in de cel. Zijn kompaan Junior Bradshaw hoort later nog welke straf hij krijgt.