Vliegtuig komt op neus terecht na noodlanding
De inzittenden waren net uit het vliegtuig gekropen toen de staart werd opgetild en het toestel op zijn neus terecht kwam. Foto: AP
Een Duitse amateurpiloot heeft dinsdag heel veel geluk gehad. Toen hij samen met zijn dochter een pleziervlucht maakte, moest hij door een technisch defect een noodlanding maken. Hij slaagde in de procedure en niemand raakte zwaargewond. Het vliegtuig kwam echter op zijn neus terecht in een veld in Haselau Pinneberg op enkele meters van een huis.

Het vliegtuigje kwam niet meteen op zijn snuit terecht bij de noodlanding. De 52-jarige piloot en zijn dochter konden het toestel zonder problemen verlaten en liepen enkel lichte verwondingen op. Toen ze bij het toestel weggelopen waren, zorgden enkele harde windstoten ervoor dat de staart van het vliegtuig werd opgetild. Even verder kwam het vliegtuigje op zijn neus tot stilstand tegen een elektriciteitscabine in Haselau.

Hoewel de inzittenden geen zware verwondingen opliepen, werden ze toch overgebracht naar het universitair ziekenhuis Eppendorf in Hamburg. De man raakte namelijk in shock na het hele gebeuren.

Toen de piloot en zijn dochter in veiligheid gebracht waren, zorgde de brandweer van Pinneberg ervoor dat het vliegtuig niet verder kon kantelen of terug naar beneden kon vallen. Ze verankerden het toestel met touwen.