Derde verdachte opgepakt na verkrachting toeriste in Rio de Janeiro
Copacabana Foto: REUTERS

De Braziliaanse politie heeft een derde man opgepakt die ervan verdacht wordt een buitenlandse toeriste te hebben verkracht in een minibus in Rio de Janeiro. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Een jonge vrouw, vermoedelijk een Amerikaanse, werd zaterdagavond kort na middernacht gegijzeld en meermaals verkracht tijdens een rit met een van de niet-officiële minibusjes die langs het strand van Copacabana, de toeristische strandwijk van Rio de Janeiro, rijden. Haar vriend, ook een buitenlander, werd gehandboeid en zwaar geslagen. Achteraf werd het koppel gedwongen geld af te halen met hun kredietkaart. De andere passagiers waren onderweg uit het busje gezet.

Kort na het incident heeft de politie de chauffeur en zijn handlanger, beiden vooraan in de twintig, gearresteerd. Volgens de politie heeft een van hen intussen al bekend. Daarna werd ook een derde verdachte, een 21-jarige man, opgepakt. Volgens de politie is de bende al enkele maanden actief in de stad en zijn sinds het incident zaterdag al andere slachtoffers komen getuigen.

Volgend jaar is Rio de Janeiro één van de gaststeden van de Wereldbeker voetbal en in 2016 van de Olympische Spelen. Het opvoeren van de veiligheid is een van de prioriteiten van de overheid.

Overvallen zijn niet ongewoon op bussen in Rio De Janeiro en andere grote Braziliaanse steden. Maar de brutaliteit van deze aanval heeft de lokale media wel geschokt.