Kris Peeters feliciteert Cancellara met ‘oververdiende overwinning'
Foto: BELGA

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft de Zwitser Fabian Cancellara gefeliciteerd met zijn knappe zege van zondag in de 97e editie van de Ronde van Vlaanderen. ‘Spartacus' pakte zijn tweede overwinning in ‘Vlaanderens Mooiste' na een knappe versnelling op de Paterberg. Aan de streep had hij bijna anderhalve minuut voorsprong op eerste achtervolgers Peter Sagan en Jurgen Roelandts.

‘Ik wens Fabian Cancellara van harte te feliciteren met zijn zeer sterke en oververdiende overwinning in de Ronde van Vlaanderen. De spanning bij de laatste doortocht op de Oude Kwaremont en de Paterberg was te snijden. Ook mijn welgemeende felicitaties aan Jurgen Roelandts, die zeer knap derde werd', klinkt het.

‘De afgelopen dagen hebben getoond hoe de Ronde leeft in Vlaanderen. Onze Vlaamse heuvels en kasseien waren opnieuw de ingrediënten van een geslaagd Rondeweekend. Het succes van deze 97ste editie was ook niet mogelijk zonder de vele medewerkers achter de schermen, de ordediensten, en de vele vrijwilligers', besluit Peeters.

Lees alles over de Ronde van Vlaanderen op de wedstrijdfiche van Sportwereld.be!