‘Liégeois krijgt voor de tweede keer gelijk van Cassatie'
Foto: belga

De procureur-generaal van het Hof van Cassatie, Jean-François Leclercq, ziet geen reden om een tuchtsanctie op te leggen aan de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg op hun websites. Volgens Cassatie maakte Liégeois in zijn verhouding tot substituut Peter Van Calster geen enkele deontologische fout.

Liégeois krijgt voor de tweede keer gelijk van Cassatie. Van Calster had in september een strafklacht ingediend tegen zijn chef wegens schriftvervalsing en laster, maar Cassatie gaf Liégeois eind januari volledig gelijk. Er liep ook een tuchtonderzoek omdat Liégeois volgens Van Calster zware deontologische fouten maakte. Ook daarin krijgt Liégeois nu gelijk, schrijven de kranten.

De zaak kadert in de zogenaamde ‘diamantoorlog'. Liégeois vond dat het te lang duurde voor dossiers voor de rechter kwamen, terwijl Van Calster vond dat Liégeois te inschikkelijk was tegenover de diamantsector. Uiteindelijk werd Van Calster van de meeste diamantdossiers gehaald.