Battersea Power Station is dankzij een bijrol in de Beatles-film ‘Help!’ en de cover van het Pink Floyd-album ‘Animals’ misschien wel de bekendste elektriciteitscentrale ter wereld. Tot 1983 werd in het enorme complex langs de Theems in Londen stroom opgewekt door het stoken van steenkolen, maar nu staat de centrale leeg en wacht ze op renovatie. Schoenenmerk Palladium stuurde zangeres Eliza Doolittle op ontdekkingstocht.

Palladium nodigt met enige regelmaat bekendheden uit voor een sessie urban exploring in een stad die voor hen betekenis heeft. Het fenomeen, dat al enkele jaren in opmars is, staat voor een avontuurlijke ontdekkingstocht in door de mens gemaakte en vaak verlaten structuren en gebouwen. Britse zangeres Eliza Doolittle koos Battersea Power Station nabij Londen uit omdat de centrale zo’n integraal deel uitmaakt van de skyline van de hoofdstad en vanwege de vele culturele verwijzingen, onder andere door ‘de twee grootste bands ter wereld’.

Doolittle nam haar vriend Remi Kabaka Jr. van de virtuele band Gorillaz mee op sleeptouw. Die benadrukte dat het filmpje Battersea Station wellicht voor het laatst in zijn oorspronkelijke vorm toont. Het industriecomplex staat namelijk een ingrijpende restauratie te wachten. Er zullen op de locatie onder andere residentiële appartementsgebouwen worden opgetrokken.

Ontdek meer over Battersea Power Station en Palladiums andere urban explorations op de website van het merk.