Sylvain Chavanel volgt zichzelf op als winnaar Driedaagse
Foto: PHOTOPRESS.BE
Sylvain Chavanel (Omega Pharma - Quick-Step) heeft de Driedaagse De Panne - Koksijde gewonnen. De Fransman volgt zichzelf op door net als vorig jaar de snelste te zijn in de slottijdrit.

Op de slotdag van de Driedaagse stond er een ochtendrit en een tijdrit op het programma. De Noor Alexander Kristoff (Katusha) schreef de 113 kilometer tellende ochtendetappe op zijn naam, maar was realistisch genoeg om te weten dat hij voor de eindoverwinning te kort zou komen. Hij eindigde uiteindeljik toch nog knap als tweede in het eindklassement na een zevende plaats in de tijdrit.

Taaie Vorobjev

De renners werkten in de namiddag om en rond de Zeelaan in De Panne een tijdrit af van 14,75 kilometer. De eerste richttijd op het winderig parcours werd neergezet door de Rus Anton Vorobjev. De renner van Katusha kwam na 18'21" seconden over de streep.

Chavanel

Die tijd bleef heel lang staan. De Nederlander Liewe Westra (Vacansoleil) beet zijn tanden stuk en strandde op twee seconden. De eerste en meteen ook de enige die onder de tijd van de Rus kon duiken, was Sylvain Chavanel. La Machine reed 19 seconden sneller en won zo voor de tweede keer op rij de tijdrit én de Driedaagse. Ploegmaat Terpstra werd derde in het algemeen klassement na een goede race tegen de klok.
Beste Belg in deze Driedaagse was Guillaume Van Keirsbulck (Omega Pharma - Quick-Step) met een mooie negende plaats. 

 Eindklassement
1.Sylvain Chavanel (FRA)
2. Alexander Kristoff (Nor): +22"
3. Niki Terpstra (NED): +31"
4. Johan Le Bon (FRA): + 32"
5. Lieuwe Westra (NED): +38"
6. Tom Dumoulin (NED): +51"
7. Luke Durbridge (AUS): +52"
8. David Boucher (FRA): + 57"
9. Guillaume Van Keirsbulck: + 58"
10. Mark Cavendish: + 1'06"

Rituitslag

1. Sylvain Chavanel (FRA): 18'02"
2. Anton Vorobjev (Rus): + 19"
3. Lieuwe Westra (Ned): + 21"
4. Johan Le Bon (Fra): + 24"
5. Niki Terpstra (Ned): + 31"

10. Van Keirsbulck: + 41"

Bekijk de volledige uitslag op de wedstrijdfiche van sportwereld.be