Ontdek creatief Gent op een wandeling tijdens de Designer Days
Foto: Designer Days Gent
De tweede editie van de Designer Days Gent is onder de noemer 'The City Trail' een spannend parcours langs verrassende shop-in-shops en ingepalmde huiskamers geworden. Drie dagen lang ontdekt u mode, accessoires, fotografie en design van lokale ontwerpers in een origineel kader, op een wandeling door de stad.

In een eerste luik van het stadsparcours stellen ontwerptalenten uit verschillende sectoren hun werk in Gentse shops tentoon. Zo vindt u het werk van fotograaf Athos Burez drie dagen lang tussen de maatpakken van Café Costume, vond fietsenmerk Belua bij Rewind een tijdelijk onderkomen en palmt fotografe Kaat Pype even de Wasbar in. Andere bekende namen in de lijst van shop-in-shops zijn Emilie Vercruysse, La Fille d'O, Black Balloon en Eva Bos.

Naast de shop-tussenstops stellen ook een aantal Gentenaars hun huiskamer open voor publiek. Fotograaf Olivier Bekaert, de handtassen en accessoires van La Femme Garniture en modeontwerpster Karolien Verstraeten vonden op die manier een huiselijk onderkomen.

Praktisch:

Designer Days Gent, The City Trail - op 28, 29 en 30 maart - telkens van 10.00u tot 18.00u
Alle info over de deelnemende ontwerpers en locaties en een handig stadsplan vindt u op de website
www.designerdaysgent.be