‘Het homohuwelijk heeft al gewonnen'
Foto: time

Time Magazine mengt zich in het debat rond het holebihuwelijk in de Verenigde Staten nu het Amerikaanse Hooggerechtshof zich buigt over twee wetten die cruciale gevolgen hebben voor het recht van homostellen om te trouwen.

Volgens het Amerikaanse weekblad is er al lang geschiedenis geschreven, nog voor het hof een uitspraak heeft gedaan. 'Gay marriage already won' staat er op de dubbele cover met een innig zoenend mannen- en vrouwenkoppel.

‘Tijdens de afgelopen dagen, weken en maanden is het oordeel over het homohuwelijk beïnvloed door een snel veranderende publieke opinie', schrijft het tijdschrift in het bijbehorende artikel op haar site.

‘Met een indrukwekkende snelheid wordt dit concept, dat twintig jaar geleden zelfs door voorvechters van homorechten werd verworpen, omarmd door zeker de helft van de Amerikanen. Onder jonge mensen is zelfs 80 procent voorstander. Het begon in Nederland in 2001. Intussen hebben holebikoppels van Argentinië tot België tot Canada (plus negen Amerikaanse staten en de Amerikaanse hoofdstad Washington DC) het recht om te trouwen.'