‘Verontwaardiging over bezwaarschrift tegen speeltuin is groot'
Foto: dll

Het Landense stadsbestuur ontving volgens burgemeester Gino Debroux (sp.a) al veel verontwaardigde reacties over het bezwaarschrift dat een omwonende van het parkgebied De Beemden in deelgemeente Attenhoven heeft ingediend tegen de plannen voor de inrichting van een nieuwe speeltuin. De pas opgerichte Facebookgroep ‘Red de speeltuin' kreeg ondertussen al meer dan 750 ‘likes'.

De bewoner wil de aanleg van de speeltuin in De Beemden verhinderen omdat dit project volgens hem discriminerend is. Oudere mensen kunnen volgens hem niet in het park terecht als de rust er verstoord wordt door joelende kinderen. Juridisch baseert de omwonende zich op het feit dat het terrein op het gewestplan ingekleurd staat als parkgebied en men hierin geen speeltuin mag aanleggen. Als het college een vergunning geeft voor de aanleg van de speeltuin tekent hij zo goed als zeker beroep aan bij de raad voor vergunningbetwistingen.

In het verleden zijn er volgens Debroux nooit problemen geweest met de speeltuin die voordien op deze plek was aangelegd. ‘In de nieuwe plannen werd bovendien aan jong en oud gedacht. Er zijn banken voorzien voor wie slecht te been is, er komt een ecohuis met cafetaria en toiletten, een wandelpad, een visvijver,...' Uit protest tegen het bezwaarschrift organiseert de Jeugdraad van Landen op 6 april ‘een kraakactie' waarmee hij wil aantonen dat spelen en spelende kinderen geen overlast zijn. Als de betrokkene beroep aantekent zullen de werken voor de aanleg van de speeltuin voor onbepaalde tijd worden uitgesteld.