Romeinse souvenirverkopers varen wel bij pauswissel
Foto: REUTERS

Verkopers van religieuze voorwerpen en (andere) prularia in de omgeving van het Sint-Pietersplein in Rome zijn tevreden over de verkoop tijdens deze Goede Week. Dat meldt donderdag KerkNet. De voorbije jaren ging het niet bijzonder goed met de sector, maar nu, na het aantreden van paus Franciscus, blijken rozenkransen, postkaarten, kleine beelden, kaarsen en amuletten met de afbeelding van de nieuwe paus goed te verkopen.

In een bijdrage op de nieuwswebsite ‘Rome Reports TV' vertelt Luigi Inglese, de eigenaar van een souvenirshop aan het Sint-Pietersplein, bijvoorbeeld dat hij al op de avond van de pausverkiezing een fotograaf inhuurde. Een dag later verkocht hij kaarsen en rozenkransen met de afbeelding van de paus.

‘Mensen hebben niet veel geld. Zij kijken uit wat ze kopen. Meest succesvol zijn dan ook de kaarten met de afbeelding van de paus, die te koop worden aangeboden voor 15 eurocent' zegt hij. Inglese zegt blij te zijn met de verkiezing van Franciscus, omdat hij verwacht dat hij de Kerk gaat vernieuwen. Als zakenman hoopt hij echter vooral dat de paushype nog even aanhoudt.