Het hof van beroep in Antwerpen heeft donderdag nog geen arrest geveld in de zaak van Hasan B. (48) uit Tessenderlo. De man stak zijn 19-jarige stiefzoon neer, waarna die op straat bezweek. Het hof wil eerst op 23 mei nog getuigenis van twee wetsgeneesheren horen, voordat er een uitspraak wordt gedaan.

Hasan B. had een tumultueuze relatie met de moeder van het slachtoffer. Er was sprake van zowel verbaal als fysiek geweld. De jongen pikte dat niet langer en trommelde op 22 april 2008 twee vrienden op om samen met hem een bezoekje te brengen aan zijn stiefvader. Die stak de tiener aan de voordeur met een mes in de hartstreek. De 19-jarige bezweek op straat.

De beklaagde werd naar de correctionele rechtbank van Hasselt verwezen, omdat hij niet zijn bedoeling zou zijn geweest om het slachtoffer te doden. De nabestaanden geloven dat niet en vinden dat Hasan B. voor het hof van assisen moet verschijnen wegens doodslag. Ze hadden aangevoerd dat de rechters in Hasselt onbevoegd waren om te oordelen, maar die veegden dat argument in een tussenvonnis van tafel.

De nabestaanden gingen in beroep, waarna het hof van beroep in Antwerpen het dossier naar zich toetrok. Het openbaar ministerie vorderde daar vijf jaar cel. Alvorens te oordelen, wil het hof eerst nog de mening van de wetsgeneesheren horen.