Een automobilist die in Vroenhoven probeerde te ontkomen aan een drugscontrole is donderdagmiddag na een wilde achtervolging door de politie in zijn been geschoten. Agenten achtervolgden de wegvluchtende wagen zo'n vijftien kilometer, van Vroenhoven tot in Grote-Spouwen.

Een politieploeg had zich donderdagnamiddag voor een drugscontrole opgesteld dichtbij de Nederlands-Belgische grens in Vroenhoven. Toen een wagen de controle probeerde te omzeilen, zette de politie de achtervolging in.

De vluchtende chauffeur veinsde dat hij zou stoppen, maar vervolgens gaf hij weer plankgas. De man duwde ook bruusk op het rempedaal, waardoor een politievoertuig achteraan op hem botste. In Mopertingen kon een vrouwelijke passagier uit de wagen springen, maar zij werd kort nadien in de boeien geslagen.

Op de Riemsterweg in Grote-Spouwen reed de chauffeur een veldweg in. Toen hij merkte dat hij niet ver zou geraken, maakte hij rechtsomkeer. Intussen had de politie zich op de Riemsterweg opgesteld om de man aan te manen te stoppen, maar hij reed op de agenten in.

Een agent schoot vervolgens op het voertuig, waarbij de zij- en achterruit verbrijzeld werden. De man raakte gewond aan zijn been en werd opgepakt.