Pistorius mag weer reizen voor meetings
Oscar Pistorius Foto: © RR

In juni staat Oscar Pistorius terecht voor moord op zijn vriendin, maar intussen hebben zijn advocaten een slag thuisgehaald. De paralympiër mag het land verlaten om te sporten.

Oscar Pistorius wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Op 14 februari liep een avondje verkeerd af. Pistorius schoot zijn vriendin dood. Hijzelf houdt vol dat het om een ongeluk ging.

In afwachting van zijn proces kreeg Pistorius strenge borgvoorwaarden. Maar die zijn sinds vandaag versoepeld. Pistorius kreeg zijn paspoort terug. Hij mag Zuid-Afrika verlaten om ‘zijn beroep uit te oefenen'.

'Zo kan Oscar weer werken voor een loon', was de argumentatie van de advocaten. De rechter ging in op dat verzoek. Pistorius moet wel één week voor hij Zuid-Afrika verlaat zijn plannen kenbaar maken. En als hij weer in het land is, moet hij binnen de 24 uur zijn paspoort weer aan de rechter geven.

Barry Roux, een van de advocaten van Pistorius: ‘Op dit moment staat zijn hoofd niet naar lopen. Maar dat kan veranderen en dat zal veranderen. Oscar is niet van plan weg te lopen en zich te verstoppen.'