Onderzoeksrechter zoekt getuigen drievoudige moord op Outlaws
Foto: EPA

De Tongerse onderzoeksrechter lanceerde donderdag een getuigenoproep in het kader van het onderzoek naar de drievoudige moord op twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws in Maasmechelen op vrijdag 20 mei 2011. Full member Freddy Put (52), hangaround Jef Banken (58) en Michaël Gerekens (28) werden doodgeschoten op het industrieterrein aan de Industrielaan in Maasmechelen, waar een openingsreceptie van de bandencentrale Burnout plaatshad. Het gerecht zoekt nu een belangrijk getuige, die een witte sweater met een kap droeg.

De uitbater van die bandencentrale heeft banden met de rivaliserende Hell's Angels. Onuitgenodigd waren de drie slachtoffers naar de receptie gereden, waar in de buurt een vuurgevecht ontstond. Nadat ze doodgeschoten waren, werden de drie lichamen in het voertuig van Put gedumpt in het kanaal Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp bij Maasmechelen. Op de openingsreceptie waren veel genodigden aanwezig. Verschillende mensen hebben in de buurt een persoon gezien, die mogelijk getuige is geweest van de schietpartij, iets verder dan de bandencentrale. Het gaat om een eerder klein persoon met een witte sweater met kap. Tot op heden kon deze persoon nog niet geïdentificeerd worden.

De Tongerse onderzoeksrechter Dirk Meesen roept die persoon op zich kenbaar te maken, omdat hij een belangrijke getuige kan zijn. Mensen die meer inlichtingen kunnen verschaffen, worden verzocht via het gratis nummer 0800-30.300 de politiediensten te contacteren of online te reageren door te mailen naar opsporingen@politie.be.

In het onderzoek naar de moord op twee leden en een sympathisant van de Outlaws waren drie personen opgepakt. Een van hen, Ali I. (Ipekci) uit Genk, zit nog in de cel. Eddy C. (Cich) overleed in zijn cel en Giovanni M. (Moscatelli), die zelf door een schot geraakt werd, mocht in september vorig jaar de gevangenis verlaten.