Jade Packer kreeg zes weken geleden de schrik van haar leven bij de geboorte van haar eerste kindje. Tijdens de bevalling bleek dat het kind veel groter was dan een gewone baby. De 21-jarige moeder bracht kleine George op een natuurlijke wijze ter wereld, maar had daarvoor de hulp van zo'n twintig dokters nodig.

‘Pas wanneer zijn hoofdje tevoorschijn kwam, werd duidelijk hoe groot hij was', vertelt Packer aan BBC. ‘Maar toen zijn schouders bleven steken, begon de ellende pas echt.' Ongeveer twintig artsen kwamen helpen bij de bevalling. 'Het was allemaal heel beangstigend', aldus de moeder. Het kereltje kreeg meer dan vijf minuten geen zuurstof. De dokters gaven hem maar 10 procent kans op overleven.

George overleefde de bevalling en mocht na vier en halve week naar huis. Hij moet nog regelmatig op controle in het ziekenhuis, maar volgens zijn ouders gaat het goed met hem. De dokters zoeken nog steeds naar de oorzaak waarom het jongetje zo groot is. Hij heeft het alleszins niet van mama of papa geërfd.