Rolling Stones spelen op 29 juni op Glastonbury
Foto: REUTERS

The Rolling Stones staan op zaterdag 29 juni op het podium van Glastonbury. Dat hebben de organisatoren van het Engelse festival, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld, woensdag aangekondigd. Het is de eerste keer dat de legendarische rockgroep op de affiche van Glastonbury staat.

In 2012 gaven Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts enkele concerten ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum. Enkele weken geleden raakte bekend dat de groep, na de jubileumconcerten in Londen en New York, opnieuw een reeks optredens plant. Het zou gaan om achttien concerten in Noord-Amerika, nog dit jaar. Toen al waren er geruchten dat de band ook op Glastonbury zou spelen. Het wordt de eerste concertreis van de Stones sinds de “A Bigger Bang Tour” in 2005-2007.

De Stones zelf hebben er al zin, zo blijkt uit enkele Twitter-berichten. ‘De energie in de band is zo goed. We kunnen niet wachten tot we op Glastonbury staan', aldus Keith Richards. Ook Mick Jagger was euforisch: ‘Ik heb m'n laarzen en tent al!'.

Staan onder meer nog op de affiche van Glastonbury: Mumford & Sons, Arctic Monkeys, Elvis Costello en Kenny Rogers. Het festival trekt gemiddeld 170.000 bezoekers. De editie van dit jaar is al uitverkocht. Glastonbury vond vorig jaar niet plaats omdat Londen gaststad was van de Olympische Spelen.