Iwein Segers haalt uit naar Serge Simonart
Foto: *
Een uitzending van Hautekiet over luiheid heeft alvast Iwein Segers uit zijn luie zetel gehaald: op Facebook kroop hij in de pen tegen rockjournalist Serge Simonart, die in het programma suggereerde dat Iwein onderhouden werd door uitkeringen en rijke vriendinnen.

In de uitzending belde Hautekiet met Iwein Segers, die nietsdoen in een column ooit één van zijn grootste talenten noemde. 'Nietsdoen vergt een sponsor', opperde serge Simonart later in de uitzending. 'Ik gok erop dat Iwein Segers ofwel jarenlang aan den dop heeft gestaan, of vriendinnen had die zorgden dat het huishouden functioneerde of hem sponsorden. Er zijn in Vlaanderen heel veel schrijvers en dichters wiens zogenaamde kunstenaarschap de facto financieel en praktisch gesponsord wordt door hun werkende vrouw'.

Dat liet Iwein zich niet zomaar zeggen. 'Zijne doorluchtigheid Serge Simonart gaat er prat op dat ik rijke ouders heb of altijd rijke vriendinnen heb gehad ...', schreef hij op Facebook.

'Niets is minder waar. Ik heb altijd moeten werken, spijtig genoeg, 12 stielen dertien ongelukken zoals ze zeggen. Van camions uitladen tot assistent-bibliothecaris, maar ook zanger, komiek, stem, acteur, ... om mijn niets doen te kunnen onderhouden. Wat ik wel weet is dat de zelfverklaarde dandy Simonart uit een rijke familie komt en daardoor nauwelijks moet werken en zijn interviews kan opsmukken met leugens.Maar een echte loser zoals ik zal hij nooit zijn, en ik ben zeker van dat hij dat spijtig vindt'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig